İçeriğe geç

Ufka Kelimesi Ne Anlama Gelir

Ufka kelimesi ne demek?

Tureng – ufka (güneş, yıldız) yaklaşma – Türkçe İngilizce Sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: ufka (güneş, yıldız) doğru hareket

Ufku ne anlama gelir?

Arapça “ufuq” (أفق) kelimesi “görüş alanı” veya “görünür sınır” anlamına gelir. Anlamı: “Ufuk” genellikle görünür veya hayali sınırı ifade eder. Fiziksel olarak, gözden en uzak noktaya “ufuk” denir.

Ufuk kelimesi ne anlama gelir?

Ufuk (görüş hattı veya ufuk çizgisi), gökyüzünü yerden veya deniz seviyesinden ayıran hayali çizgidir. Gerçek ufuk genellikle ağaçlar, dağlar ve binalarla kaplı olduğundan, gökyüzü ve dünyanın bu kesişim noktalarına görünür ufuk denir.

Fevkinde ne anlama gelir?

TDK Sözlüğü “Olağanüstü Ötesi” Sözcüğünün Anlamı Herhangi bir durumu olağandan çok daha fazla olarak tanımladığı söylenebilir. Yani, olağanüstünün ötesinde olan bir olaydır ve buna göre kullanılır.

Biçare hangi dil?

çaresiz – İngilizce sözlük. Farsça bīçāre بیچاره “çaresiz” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Farsça bī “yoksunluk edatı” ve Farsça çāre kelimelerinin bir bileşimidir.

Canlar Türkçe karşılığı nedir?

1. sevgili, canım. 2. tarikat aşığı.

Ufku kelimesinin anlamı nedir?

Genel görelilikte olay ufku, ışığın ve maddenin artık kaçamayacağı alanı sınırlayan bölgedir. Olay ufku, fiziksel olarak araştıramayacağımız bir uzay parçasıdır.

Uf yapmak ne demek?

Ultrafiltrasyon, sıvıların hidrostatik basınçla yarı geçirgen bir membrana bastırıldığı bir membran filtrasyon türüdür. Ultrafiltrasyon (UF), temel olarak basınçla çalışan eleme ilkesine dayanan parçacık boyutuna bağlı bir ayırma işlemidir. Boyutlarına göre seçilen maddeler düşük basınç altında ayrılır.

Uf oldu ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: uf olmak.

Ufuk Türk ismi mi?

“Ufuk” ismi Türk kökenli bir isim olup geniş bir anlam ve mecaz değeri taşımaktadır. Bu ismin kökeni Türk olup doğrudan gökyüzünün yeryüzüyle veya denizle buluştuğu çizgiyi ifade eden “ufuk” kelimesinden türemiştir.

Ufuk kız ismi olur mu?

Ufuk: Ufuk, Necm Suresi’nde hem kız hem de erkek ismi olarak geçmektedir.

Göz erimi ne demek?

Göz alabildiğince uzaktır: Yüce Allah, celle ve ala, kabrini her tarafa, gözün erişebileceği kadar, her tarafta genişletmiştir (Cinânü’l-Cenân – T. S.).

FAV Kalade ne demek?

Kökeni: “Olağanüstü” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve “فوق العاده” (fawq al-‘adah) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Olağanüstü” kelimesi ortalamanın üstünde, alışılmadık veya istisnai anlamına gelir.

Fevt ne anlama gelir?

1) yok olmak; 2) ölmek.

Fevkaladenin ne demek?

Genel olarak, olağanüstü kelimesi bu anlamlarıyla tek başına veya bir cümle içinde kullanılabilir. Fevkalade sözlükte ne anlama geliyor? Türk Dil Kurumu tarafından incelendiğinde, “olağanüstü” kelimesi “olağanüstü, alışılmadık veya benzeri görülmemiş” olarak ifade edilmektedir.

Fahir Türkçe ne demek?

Fahir, erkek çocukları için Türkçe bir isimdir. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır. Fahir, erkek çocukları için Türkçe bir isimdir. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır.

Ufku kelimesinin anlamı nedir?

Genel görelilikte olay ufku, ışığın ve maddenin artık kaçamayacağı alanı sınırlayan bölgedir. Olay ufku, fiziksel olarak araştıramayacağımız bir uzay parçasıdır.

Hicran ne demektir?

Hicran kelimesinin anlamı; Hüzünlü bir veda ve ayrılıktır. Ayrılıktan sonraki acı duygusuna Hicran denir. Bölünmenin veya ayrılmanın gerçekleştiği yer veya nokta. Veda veya ayrılık noktası, hüzünlü ve acı bir sonu olan bir veda, bir kararın verilmesi gereken yer veya zaman olarak ifade edilir.

Feda kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Fedakarlık kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şöyledir: – Bir amaç uğruna değerinden veya varlığından vazgeçme durumu, – O amaç uğruna vazgeçme.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir